Една успешна заедница се гради само кога бизнисите и поединците со иста мисија соработуваат меѓусебно. Тимот на Challenger е горд што Фрешис е нашиот бизнис партнер, каде 34% од профитот одат во донации на храна за бездомни лица.Повеќе за нивната приказна дознавате од Љубомир (сопственикот) кој беше наш соговорник.  1.Freshys во една реченица Фрешис е место со …

Запознајте го Freshys 🙂Read More »

1. Вашиот бизнис во една реченица – Урбано кафе за носење 2. Што е тоа што го прави Вашиот бизнис единствен – Различните вкусови во кои секој може да најде нешто за себе, сезонски променливото мени, шалтерскиот пристап за брза услуга, уникатната локација во центарот на градот. 3. Кои се плановите за во иднина? Што …

Запознајте ги Трафика Coffee Shop 🙂Read More »

Fitkit e нашиот бизнис партнер кој не’ инспирира и покажува, дека во нашата држава може да постојат успешни мобилни аппликации кои нудат уникатни решенија. Зборувавме со Јосиф, еден од ко-основачите на овој стартап, и токму тој ни раскажа на кратко за нивната мисија.  1. ФитКит во една реченица Македонска мобилна апликација што ти дава можност со …

Запознајте ги FitKit 🙂Read More »

Crux е новиот бар за негување на здрави навики во нашиот град. Кога ќе влезете во овој локал имате чуство дека се наоѓате во мал Скандинавски локал за здрава храна. Потоа ќе ја здогледате Марија (сопственичка) која со својата топлина ќе ве освои, и искрено ќе ја сподели инспиративната приказна на Crux. Еве неколку работи кои Марија …

Запознајте го Crux 🙂Read More »

Колку често ти се случило да размислуваш како најбрзо да стигнеш од точка А до точка Б? Колку често ти се случило да размислуваш како најбрзо да стигнеш од точка А до точка Б. Ако се уште се немаш одлучено кое е најбрзото превозно средство (освен ракетите и авионите) ние имаме идеја и тоа со …

Најбрзо се стигнува со….Read More »

СуперХероина #11

Серијал за нашите СуперЕкоХерои Претстави ни се во една реченица Здраво, јас сум Ана и пробувам да го намалам мојот carbon footprint. Како изгледа твоето секојдневие? Денот ми почнува околу 6 часот и гледам на работа да стигнам околу 9 часот. Доколку имам повеќе време, тргнувам пешки на работа и ми требаат отприлика 45 минути …

СуперХероина #11Read More »

Каков месец беше ова?! Никој од нашиот тим не претпоставуваше дека ноември ќе биде месец кадe исполнивме дел од нашите milestones, кои на моменти ни се чинеа како недостижни. Кога ќе се завртиме позади себе, ни се врти реченицата на нашите ракометари на телевизија: „Леле луѓе што направивме„   Епа на кратко изминатиот месец ова ни’ …

Ноември беше месецот на Challenger 🙂Read More »

Си доаѓаш дома и се чувствуваш без енергија и мислиш дека со спиење ќе се ослободиш од чуството, но ние имаме еден предлог за тебе. Си доаѓаш дома и се чувствуваш без енергија и мислиш дека со спиење ќе се ослободиш од чувството, но ние имаме еден предлог за тебе. Утре наместо со автомобил оди …

3 Причини зошто да пешачите денесRead More »

СуперХероина #10

Серијал за нашите СуперЕкоХерои Претстави ни се во една реченица – 29 годишен авантурист, точакољубец, поборник за животната средина и функционален аналитичар во MEDIAGENIX. Како изгледа твоето секојдневие? – Утрото го започнувам со свежо цеден сок со мед или овошен шејк, потоа подготвувам здрав оброк за на работа за мене и сопругот и тргнувам на …

СуперХероина #10Read More »

СуперХерој # 9

Серијал за нашите СуперЕкоХерои Претстави ни се во една реченица – Претприемач и оптимист дека можеме да креираме подобро место за живеење околу нас. Како изгледа твоето секојдневие? – Станувам и најчесто не си доаѓам дома до 10 трудејки се да заразам што повеќе луѓе со идејата за подобар животен стил. Која е твојата животна …

СуперХерој # 9Read More »